Ceptā siera kūka (garšo visiem)

DSC_0021

Šī kūka garšo tieši tāpat kā izskatās!

Sastāvdaļas:

Pamatam:

  • Paciņa (180 gr.) Selgas cepumu (der arī citi);
  • 80 gr. sviesta.

Siera masai:

  • 600 gr. svaigā siera;
  • 7 kārtīgas ēd. k. cukura;
  • 3 ēd. k. cietes;
  • 2 ēd. k. vaniļas cukurs;
  • 3 olas;
  • 100 ml. skāba krējuma.

Glazūrai:

  • 50 gr. tumšās šokolādes;
  • 30 ml. saldā krējuma.

Dekorēšanai:

  • Vasarā jebkuras svaigas ogas, bet nesezonā var izlīdzēties ar karambolu vai kivi.

Pagatavošana:

Pamatnei sadrupina cepumus un sajauc kopā ar kausētu sviestu, tad kārtīgi sapresē to kūkas veidnē un noliek malā. Siera masai kārtīgi saputo svaigo sieru, tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru un cieti. Pēc tam sit klāt olas un velreiz vismaz 3 minutēs visu puto, beigās visam klāt iejauc skābo krejumu. Masu var pagaršot ja liekas ka prasās saldāku droši var piebērt klāt vel cukuru. Tad masu lej virsū cepumu pamatnei un liek cepeškrāsni, kuras apakšā ir novietos karstumizturīgs trauks ar ūdeni uz 180 grādiem. Cep kādas 50 minūtes, līdz redz kad kūka palikusi tāda stingra. Kūku kārtīgi atdzesē un dekorē ar saldā krējumā izkausēto šokolādes masu, pāri kārto ogas.

Orģinālrecepte no bloga Kikas virtuve.

Advertisements
Tagged

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: