Dievīgais banānu kekss (garšo pēc medus kūkas)

DSC_0085

Pēc skata varbūt neizskatās , bet tā garša, tiešām garšo pēc medus kūkas. Mitrs, sulīgs kēkss.

Sastāvdaļas:

  • 4 nelieli vai 3 lieli pārgatavi banāni;
  • 12 ēd.k. ar kaudzi jeb 285 gr. miltu;
  • 9 ēd. k. cukura jeb 225 gr;
  • 110 gr. sviesta;
  • 2 olas;
  • 85 gr. skābā krējuma vai kefīra;
  • tēj. karote sodas;
  • 2 tēj. karotes vaniļas cukura;
  • šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

  1. Miltus sajauc ar sodu un sāli;
  2. Izkausē sviestu un sajauc ar cukuru, nedaudz pasilda lai cukurs izkūst;
  3. Masu nedaudz atdzesē un pievieno olas, kārtīgi sajauc;
  4. Banānus kārtīgi sastampā, tos var arī saspaidīt ar roku un pievieno sviesta masai, tālāk pievieno skābo krējumu un vaniļas cukuru;
  5. Pašās beigās visam pievieno miltus ar sodu un sāli;
  6. Kārto keksa formā vai parastā taisnstūra veidnē un liek cepties uz aptuveni stundu (var gadīties arī ka ilgāk) 180 grādos. Kēkss ir gatavs kad iedurot koka irbulīti pie tā nepielīp mīkla.

Orģinālrecepte no bloga Uwa gatavo.

Advertisements
Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: