Banānu drumstalu mafini

DSC_0408

Sastāvdaļas:

  • 300 gr. miltu; (12. ēd. k. ar kaudzi)
  • 3 lieli pārgatavi banāni;
  • 200 gr. cukura; ( 8 ēd. k. )
  • 1 tējk. soda;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • 1 ola;
  • 80 gr. kausēta sviesta; (es parasti mafinos izmantoju eļļu, 1kārt tā ir veselīgāka, 2kārt tā vienmēr ir mājās un 3kārt ar eļļu ceptie mafini nākošajā dienā ir mīkstāki par tiem kuri cepti ar sviestu, un tātad es 80 gr. vietā ņēmu 80. gramus (5 ēd. k.) rafinētas olīveļļas)

Drumstalām:

  • 80 gr. cukura;
  • 2 ēd. k. miltu;
  • auksts no leduskapja izņemts sviests, sagriezts nelielos gabaliņos;
  • 1.5 tējk. kanēļa.

Pagatavošana:

  1. Vienā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli;
  2. Otrā bļodā sastampā banānus, tad tiem pievieno cukuru, olu un eļļu/sviestu un visu sajauc viendabīgā masā;
  3. Banānu masai pievieno sausos satsāvdaļu maisījumu un samaisa, mīklai jābūt biezai;
  4. Atsevišķā bļodā sajauc drumstalām paredzētās sastāvdaļas un saberž tās drumstalās, ja drumstalas neveidojas tas nozīmē ka jāpieliek vairāk sviesta;
  5. Mīklu lej mafinu formiņās, pa virsu uzber drumstalas un liek cepeškrāsnī 190 grādos uz 18 minūtēm, mafini ir gatavi tad, kad iedurot tajos sērkociņu, tas iznāk ārā sauss.
Advertisements
Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: