Cēzara salāti ar vistu

DSC_0476

Cēzara salātus es varu ēst katru dienu, visbiežāk gan ēdu šos salātus klasiskajā kombinācijā bez vistas.  Citreiz salātiem pievienoju apceptu grillsieru savam veģetārietim, vai arī sviestā un ķiplokos apceptas garneles, var pievienot arī paipalu oliņas, variāciju ir daudz!

Sastāvdaļas:

  • Mīļākais zaļo salātu mix;
  • Ķirštomātiņi;
  • Grauzdiņi; ( par cik šos salātus tiešām patērēju daudz, grauzdiņus pērku lielā kastē jau gatavus, bet tos ātri un viegli var uztaisīt arī mājās, apgrauzdējot baltmaizes šķēles vai nu tosterī vai cepeškrāsnī)
  • Parmezāna siers; (izmantoju Monterigo)
  • Viena vistas fileja;
  • Sāls;
  • Pipari;

Esmu atradusi ļoti labu  veikalā pērkamo cēzara salātu mērci, bet ja nav gadijies atrast kvalitātīvu un garšīgu jau gatavu mērci, to var pagatavot arī mājās no ķiploka daiviņas, 2viem anšoviem, parmezāna, 6 ēd. karotēm majonēzes, citrona sulas un pipariem, citiem savukārt nepatīk specifiskā cēzara mērces garša, tad var izlīdzēties ar majonēzes un krējuma mērci ar ķiplokiem, citrona sulu un pipariem.

  1. Vistas fileju apcep, pēc tam tai pievieno nedaudz sāli un piparus, atdzesē un sagriež šķēlītēs;
  2. Zaļos salātus, uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus, grauzdiņus, rīvētu parmezānu kārto šķīvi, pāri pārliek vistas fileju un uzlej mērci;
Advertisements
Tagged , ,

4 thoughts on “Cēzara salāti ar vistu

  1. Lelde saka:

    Padalies, lūdzu, ar, veikalā nopērkamās, mērcītes nosaukumu.

  2. ilisa saka:

    Diemžēl neviena pirktā mērce ne tuvu nelīdzinās īstai un labai mērcei. Samērā laba ir MC2 gatavotā mērce.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: