Griķu sacepums ar tunci, šampinjoniem un sieru

DSC_0450

Par cik man mājās ir viens veģetārietis, ar ēdieniem nākas improvizēt 🙂 Ja garšo griķi, šo sacepumu iesaku pamēģināt, ļoti vienkārš, garšīgs un sātīgs ēdiens.

Sastāvdaļas:

  • 250 gr. šampinjonu;
  • 1 kārbiņa konservēta tunča ūdenī; (var ņemt arī eļļā konservēto, bet , protams, ūdeni sanāk liesāk :))
  • 3 olas;
  • 50 ml. saldā krējuma; (lai sanāktu liesāk var ņemt kafijas krējumu)
  • 50 – 100 gr. siera;
  • pētersīļi;
  • 200 gr. griķu;
  • sīpols;
  • sāls;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Aplej griķus ar siltu ūdeni un atstāj uz 20 minūtem uzbriest;
  2. Sagriež sīpolus un šampinjonus un apcep;
  3. Tuncim nolej ūdeni un to saspaida sīkos gabaliņos;
  4. Saldo krējumu kārtīgi samaisa ar olām;
  5. Uzbriedinātajiem griķiem pievieno saldā krejuma/olu masu, tunci, saceptos šampinjonus/sīpolus un sīki sakāpātus pētersīļus, pieber sāli un piparus;
  6. Visu kārto traukā un liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem uz aptuveni 20 – 30 minūtēm;
  7. Pāri gatavam sacepumam pārber sarīvētu sieru un liek atpakaļ krāsni uz 5 minūtēm, kad siers izkusis sacepumu ņem ārā no krāsns un ēd ar krējumu.
Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: