Krēmšnites

Image

Man liekas, ka bilde visu pasaka pati 🙂 Garšīgi un šoreiz nu galīgi ne netrekni 🙂 Un galvenais, gaužām vienkārši pagatavojama!

Sastāvdaļas:

  • 400 gr. bezrauga kārtainās mīklas;
  • 100 gr. miltu ( 4 ēd. karotes);
  • 600 ml. piena;
  • 6 olu dzeltenumi;
  • 210 gr. medus (7 ēd. karotes);
  • 25. gr sviesta;
  • pūdercukurs.

Pagatavošana:

  1. Sasaldēto mīklu atlaidina. Man bija Tešlai līdzīga mīkla, kas jau bija sadalīta plātnēs un bija apmēram 3 milimetru biezumā, bet ja iepirkta mīkla, kas vienā gabalā, tad sadaliet to tā lai sanāktu 6 vienādas plātnes, aptuveni 3 milimetru biezumā. Es izcepu 7 mīklas plātnes, jo vienu atstāju ko saberzt drupačās, lai būtu ar ko norotāt kūciņas;
  2. Kad mīkla atlaidināta to kārtīgi visscaur jāsadursta ar dakšu, lai cepot tā ļoti nepaceltos;
  3. Kārto mīklu uz cepampapīra un liek krāsnī uz 200 grādiem uz minūtēm 10 vai ilgāk, kamēr mīkla kļūst zeltaini brūna;
  4. Krēmam sakuļ olu dzeltenumus ar medu, tad pievieno miltus un velreiz sakuļ;
  5. Uzvāra pienu un verdošā pienā, nepārtraukti maisot tievā strūkliņā pievieno medus masu un vāra 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Beigās pievieno sviestu un masu atdzesē;
  6. Mīklas plātnes velreiz kārtīgi saplacina. Vienā kūciņā izklāj 3 plātnes vienu virs otras ar krēmu starpkārtās, kūkas augšu noziež ar krēmu un apber ar drupačām un pūdercukuru. Jasanāk 2viem pieklājīga lieluma gabaliem.
Advertisements
Tagged , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: