Kārtainās mīklas uzkodiņas

Image

Ar kārtaino mīklu garām nošaut nevar, un ja ir apnikuši ierastie siera vai gaļas pīrādziņi, šie būs tieši laikā. Ļooti garšīgi un pazūd momentāli, tādēļ visdrīzāk ja mājās ir vairāk par vienu ēdāju, iesaku recepti dubultot, nākošajā dienā garšos vēl labāk 🙂

Sastāvdaļas:

  • 5 kārtainās bezrauga mīklas plāksnes;
  • 80 gr. kaltētu tomātu eļļā;
  • 40 gr. sviests (mīksts, istabas temperatūrā);
  • zaļumus kādus grib, man bija dilles un pētersīļi;
  • ķiploka daiviņa;
  • 30 gr. valriekstus (var arī nelikt);
  • 1 ola;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Atlaidina mīklu, tikmēr var sajaukt sviestu ar smalki sakapātiem zaļumiem, sarīvētu ķiploku, un pipariem;
  2. Tomātiem notecina eļļu un tos smalki sagriež;
  3. Sviesta masai jauc klāt tomātus un smalki sadrupinātus valriekstus;
  4. Masu ziež uz atlaidinātās mīklas plāksnēm, atstājot maliņu brīvu, kuru noziest ar sakultu olu, Mīklu sarulē desiņā, un sagriež gabaliņos, vienu galu aizspiezh ciet un liek uz plātnes uz kuras uzklāts cepampapīrs. Princips tāds pats kā kanēļmaizitēm. Ripiņas pārziež ar sakultās olas maisījumu un liek krāsnī 200 grādos uz minūtēm 20.
Advertisements
Tagged , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: