Banānu nutellas mafini

Image

Sastāvdaļas: (12 mafiniem)

  • 170 gr. miltu (7 ēd. k);
  • 1 nepilna tējkarote sodas;
  • 1 nepilna tējkarote cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • 2 lieli gatavi banāni;
  • 150 gr. cukura (6 ēd. k.);
  • 1 ola;
  • 60 gr. eļļas (3.5 ēd. k);
  • 1 tēj.k. vaniļas cukura vai vanilīna;
  • saujiņa kapātu lazdu riekstu (var arī nelikt);
  • nutella.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem;
  2. Vienā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas, miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli, otrā saspaida banānus (es to daru vai nu ar rokām vai ar kartupeļu stampiņu), tad pievieno cukuru, sakultu olu, eļļu un vaniļas cukuru. Tad ļoti uzmanīgi un viegli abus bļodu saturus samaisa kopā;
  3. Pilda mafinu formiņas gandrīz pilnas, augšā atstājot vietu nutellai. Katrā mafina formiņai augšā uzliek vienu lielu tējkaroti nutellas krēma (jo vairāk nutellas jo garšīgāk :)) Un tad ar zobubakstāmo mēģina tā smuki nutellas krēmu iemaisīt pārējā miklā, veidojot tādu kā virpulīti;
  4. Cep mafinus 15 -17 minūtes, vai kamēr iedurot kociņu mafinā, tas iznāk ārā sauss.
Advertisements
Tagged ,

One thought on “Banānu nutellas mafini

  1. evita saka:

    Taisu jau otro reizi, nu ljoooti gardi :)))

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: