Spinātu rikotas sacepums

Image

Šis sacepums  ir kaut kas līdzīgs omletei, borkastīs var ēst tāpat, bet vakariņām es to pasniedzu ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem, krējuma-ķiploku zaļumu mērcīti un svaigajiem salātiem.

Sastāvdaļas:

  • 250 gr. svaigu spinātu;
  • 2 daiviņas ķiploku;
  • 100 ml. saldā krējuma;
  • 250 gr. rikotas;
  • 2 sakultas olas;
  • sāls;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni uz 200 grādiem;
  2. Sarīvē ķiplokus, un apcep eļļā, klāt pievieno spinātus un cep kamēr tie savīst;
  3. Sakuļ kopā olas ar saldo krējumu un rikotu, sāli un piparus tad pievieno spinātus. Ja grib sacepumu nedaudz pikantāku var pievienot masai vai pārkaisīt sacepumam pāri fetas vai kādu citu sieru;
  4. Gatavo masu lej ar sviestu ietaukotā formā un cep 25 minūtes. Kad sacepums gatavs to ņem ārā un kādas minūtes 5cas ļauj pastāvēt.
Advertisements
Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: