Baileys siera kūka

Image

Ar šo kūku braucu ciemos, tādēļ bildē tā ir kūkas formā un diemžēl neko daudz neparāda..bet lai tas nemulsina, visi ēda kūku, slavēja un prasija recepti 🙂 Kūka ir krēmīga un baileys tai piedod lielisku garšu Kūka nav cepta un tajā arī nav želantīna līdz ar to tai visu laiku jaatrodas ledusskapī un to jāizņem tikai pirms pasniegšanas. Kūkai izmantoju 20 cm diametra formu, to var likt arī lielākā formā, tad vai nu kūka būs plānāka, vai arī vienkārši sastāvdaļu daudzums japalielina 🙂

Sastāvdaļas:  

  • 200 gr. cepumu (man bija Selga);
  • 80 gr. sviesta;
  • 600 gr. svaigā siera (man bija Philadelphia, bet tikpat labi var ņemt Kārumu);
  • 30 ml. Baileys;
  • 130 ml. (ne grammi!) pūdercukura;
  • 200 ml, saldā krējuma;
  • 100 gr. sadrupinātas šokolādes + pāris grammi garnēšanai.

Pagatavošana:

  1. Izkausē sviestu, samaisa to kopā ar sadrupinātiem cepumiem un iegūto masu kārto kūkas formā to kārtīgi sapresējot. Liek ledusskapī un ļauj pamatnei pastāvēt kādu pusstundu;
  2. Viegli saputo svaigo sieru, tajā iemaisa baileyu, pūdercukuru, saputotu saldo krējumu un šokolādes gabaliņus;
  3. Masu kārto kūkas formā uz cepumu pamatnes, un liek leduskapī vismaz uz 2 h, ideāli ja uz visu nakti. Pirms pasniegšanas kūkai pārber pāri šokolādes gabaliņus.Brīdinu pirmo gabaliņu būs grūti nogriezt.
Advertisements
Tagged , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: