Pildīti cukīnī

Image

Laba alternatīva ar malto gaļu pildītajiem cukīnī.

Sastāvdaļas: (4 porcijām)

  • 4 lieli cukīnī;
  • 30 gr. sviesta;
  • 1 sīpols;
  • 4 gatavi tomāti;
  • baziliks (var būt svaigs, var arī būt kaltēts);
  • sāls;
  • melnie pipari;
  • sauja kaperu (var nebūt, vai arī to vietā var pievienot sīki sagrieztus marinētos pipargurķīšus);
  • 250 gr. siera.

Pagatavošana:

  1. Cukīni gareniski pārgriež uz pusēm un kārtīgi izdobj to mīkstumu, mīkstumus smalki sagriež;
  2. Pannā izkausē sviestu un tajā uz mazas uguns cep sīpolus, tā lai tie nemaina krāsu, bet paliek mīksti, tad pievieno smalki sakapātus tomātus un izdobtos cukīnī mīkstumus, pievieno baziliku, sāli un piparus. Cep uz lielas uguns kamēr viss šķidrums no dārzeņiem uzsūcies un masa ir salīdzinoši sausa;
  3. Tikmēr izdobtos cukīnī nedaudz ieeļļo ar eļļu un liek cepampannā kurā ieklāts cepampapīrs, un liek krāsnī 180 grādos uz minūtēm 10;
  4. Cukīnī ņem ārā no krāsns un pilda ar pusi no cukīni/tomātu masas, virsū klāj kaperus, pusi no sarīvētā siera un pāri kārto atlikušo tomātu/cukīnī masu, kuru pārklāj ar atlikušo sieru. Cep krāsnī 15 – 20 minūtes.
Advertisements
Tagged , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: