Medus kūka

Image

Šī nav mana pirmā medus kūka, bet vislabākā gan! Arī iepriekšējās iznaca garšīgas taču īsti neatgādināja medus kūkas no kafejnīcās vai manā gadījumā skolas ēdnīcā (jā atmiņas :)) nopērkamajām kūkām.

Šī būs mana īstā recepte! Unn medus kūka tiešām nav grūti pagatavojama, vien nedaudz laikietilpīga. Recepte kā radīta Svētdienai, mājiniekiem garšos, garantēju 🙂

Sastāvdaļas: ( 8 porcijām; Es izmantoju 19 cm diametra kūkas formas apakšu, bet ja Jums ir klasiskā 23 vai 26 cm tad sastāvdaļas ir japareizina vai nu ar 1.5 (23 cm diametram) vai  ar 2 (26cm diametram).

Mīklai:

  • 2 olas;
  • 3 ēd. k. brūnā cukura;
  • 1 tējk. sodas;
  • 120 ml. škidra medus;
  • 215 gr. miltu ( 8.5 ēd.k. ar kaudzi);

Pildījumam:

  • 600 ml. skābā krējuma (nebūtu vēlam izvēlēties pavisam liesos krejumus jo tie ir šķidri, man bija creme fraiche 18%);
  • 5 ēd. k. cukura.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem;
  2. Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru un medu;
  3. Miltos iejauc sodu un sauso masu iemaisa šķidrajā;
  4. Mīklai jābūt ķēpīgai, ne šķidrai, ne ļoti biezai;
  5. Uz cepampapīra uzliek kūkas formas pamatni un apvelk ap to ar pildspalvu, tas būs šablons kūkas kārtām;
  6. Uz uzvilktā apļa ar ēdamkaroti plānā kārtā izlīdzina mīklu, nav jābaidās, ja liekas, ka kārta ir plāna, tā cepot uzpūtīsies, liek krāsnī uz minūtēm 4trām, vai kamēr mīkla paliek zeltaini brūna, ņem ārā un uzmanīgi kūkas pamatni atbrīvo no cepampapīra. Uz cepampapīra liek nākamo kārtu, un tā kamēr visas kārtas izceptas, kopā jāsanāk no 6 – 7 kārtām. Lai ekonomētu laiku, uz papīra ja vieta atļauj var uzzīmēt divus apļus un cept veinā reizē divas kūkas kārtas;
  7. Man cepot kūkas kārtas uz cepampapīra dažreiz palika mīkas paliekas, tās nemetu ārā, bet nokasiju un iebēru bļodinā, tās beigās noderēs kūkas dekorēšanai;
  8. Pa to laiku kamēr cepas kūkas kārtas sajauc skābo krejumu ar cukuru, krēmam jābūt saldskābam un nav jābaidas ja liekas, ka tas ir paskābs, jo mīkla pati ir salda un kopā ar krēmu tā garšos tieši tā, kā vajag;
  9. Kad visas kūkas kārtas gatavas, tās saliek vienu virs otras un apgriež to maliņas (atgriezumiem jābūt diezgan, lai varētu tos saberzt un nodekorēt visu kūku) , lai kūka būtu smuki apaļa un līdzena, apgrieztās maliņas kārtīgi saberž un ieber bļodiņā;
  10. Sāk veidot kūku, uz katras kārtas normālā daudzumā smērē krēmu un liek pamatnes vienu virs otras;
  11. Kad kūka sasmērēta uz tās uzliek dēlīti un kādu smagumu, lai nedaudz sastāvās un izlīdzinās, tad kūku apsmērā ar atlikušo krēmu un apber ar drupačām, kas saberztas no pārpalikuemiem;
  12. Kūku liek ledusskapī vismaz uz nakti, ja ir iespēja, tad uz visu dienakti.
Advertisements
Tagged ,

18 thoughts on “Medus kūka

  1. Agnese saka:

    aaa kūka bija nenormāli dievīga 🙂

  2. ahh saka:

    Pēc šīs receptes izmēģināšanas es pametu virtuvi uz ilgiem laikiem! Sekoju katram receptes solim, bet sanāca nevis bieza vai šķidra mīkla, bet ciets kunkulis kurā knapi karoti varēja iespraust… Sanāca pankūkas ar skābo krējumu un cukuru!

    • kā no 2vām olām, šķidra medus un 8 ēdamkarotēm miltu var sanākt ciets kunkulis?! Jūs varbūt lietojāt cieto medu??
      Par šo recepti esmu pārliecinātā 100%, esmu to taisījusi ar dažādiem produktiem, 3 dažādās cepeškrāsnīs..arī citi cilvēki to ir taisījuši un ir sanākusi!

    • Kristīne saka:

      ahh-es Tev nepiekrītu,mīkla sanāca perfekta,nezinu,ko Tu tur varēji salaist dēlī.Paldies,receptes autoram,ātra,lēta un vienkārši pagatavojama kūka.

  3. Indra saka:

    Vakar cepu medus kūku pēc šīs receptes – man sanāca ideāla, gluži kā attēlā… Neesmu gan vēl pagaršojusi, bet jau pēc smaržas nojaušu, ka būs labi… Paldies par lielisko recepti!

  4. vinetaaa saka:

    Ideāli.paldies par ieteikumu ar to riņķa zīmēšanu uz sviesta papīra,ļoti ērti un raita cepšana,kādreiz ķēpāju ar karoti uz pamatnes un tad vēl problēma ,kā nost dabūt.Paldies.Ātri un vienkārši,ceru ka šīs medus kūkas recepte kļūs mana favorīte.

  5. santa saka:

    Super receipts ;

  6. lieciniec saka:

    Paldies par recepti. Esmu cepusi dažādas medus kūkas. Intereses pēc nolēmu pagatavot pēc šīs receptes. Turpmāk izmantošu tikai šo recepti.
    Visideālākā un garšīgākā medus kūka 🙂

  7. Ieva saka:

    Gardi un ātri! Paaaaaaldies! 🙂

  8. Laura saka:

    Oficiali labaka kuuka ko esmu cepusi! un viankarsaka medus kukas recepte ko meginaju, bet visgardaka. viss izdevas ka vajadzeja, vel vidu iesmereju dzervenu zapti, bet tas gaumes lieta. Liels paldies!

  9. Sanita saka:

    Izcila! Gatavoju pirmo reizi (vispār kūkas nebiju cepusi). Viss izdevās lieliski! Paldies!

  10. Mimi saka:

    Lieliska torte! Paldies par recepti! Es veel iekaisiiju kaneeli un vanilju! Pasakaini, ko tas nabaga Ahh bija pa kjeekji sadariijis?? 🙂

  11. Iveta saka:

    Kūka lieliska. Vienīgi 8 porcijā pilnīgi neatbilstošs produktu daudzums.Es 8 porcijā x3 visu, jo kūka garda un ēdāju daudz. Liels paldies par ideju zīmēt pamatnes uz papīra, nu šo ideju lietoju daudzām kūkām. Vienīgi – jāskatās, kāds medus, ja šķidro medu dabon sasildot biezo medu, tad mīkla būs biezāka.

  12. Lelde saka:

    Kada soda ir jaliek klat? Var likt ari cepamo sodu?

  13. Kristine saka:

    Vai var brūno cukuru aizstāt ar parasto?! 😮

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: