Kartupeļu veltnīši ar brokoļu pildījumu

Image

Sastāvdaļas: (10 veltnīši)

  • 800 gr. kartupeļu (6-7 kartupeļi);
  • 1 brokolis;
  • 1 ola;
  • milti;
  • sāls;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Nomizo un sagriež gabaliņos kartupeļus, liek vārīties. Kad tie gatavi, tos nokāš un sastampā biezenī, pievieno olu, sāli, piparus un kādas 3 ēd. k. miltu;
  2. Borokoli sadala rozetēs un liek vārīties uz minūtēm 5cām, tad tos nokāš un sablenderē viendabīgā masā, kurai pievieno sāli;
  3. Sāk gatavot veltnīšu, (brīdinu, ka sākumā veltnīšu taisīšana var būt nedaudz ķēpīga, tādēļ ļoti svarīgi lai rokas visu laiku būtu ar  miltiem, lai vieglāk veltnīšus savelt), paņem nelielu saujiņu kartupeļu masas un uz plaukstas to izplacina vidū liekot brokoļu masu un veido veltnīšus, līdzīga sistēma pīradziņu taisīšanai;
  4. Veltnīšus cep uz panas zeltaini brūnus, vēlams no trijām pusēm, lai sanāk vairāk tādi kā trīsstūrīši nevis plācenīši;
  5. Pasniedz ar krējumu, vai diļu,ķiploku, krejuma mērcīti.
Advertisements
Tagged , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: