Kokosriekstu konfektes jeb homemade bounty

Image

Sastāvdaļas: (12 gabaliņi)

  • 100 ml. saldā krējuma (es ,protams, ņēmu lieso 7%, garšu tas nekādi neietekmē un ļauj ietaupīt kādas 250 kalorijas :));
  • 120 gr. kokosriekstu skaidiņas;
  • 200 gr. šokolādes (var ņemt gan piena, gan tumšo, tas ir gaumes jautājums);
  • 50 gr. cukura (es atkal ”šmaucos” un ņēmu stevias cukuru (nezinu vai Lv jau ir, bet mums te Dansukeram ir tāds cukurs, kuram kalorijas ir uz pusi mazāk un tas tiešām garšo pēc cukura, nevis saldinātāja);
  • 25 gr. sviesta;
  • nedaudz eļļas.

Pagatavošana:

  1. Katliņā izkausē sviestu, noņem no uguns un pievieno klāt cukuru un saldo krējumu, visu samaisa un tad jauc klāt koksriekstu skaidiņas;
  2. Gatavo masu izliek uz šķīvja, apmēram 1/2 cm biezumā, taisnstūra formā, tā lai pēc tam smuki varētu sagriezt kantainus gabaliņus;
  3. Šķīvi apklāj ar foliju vai maisiņu un liek saldetavā uz kādu stundu, divām, lai masa pavisam sacietē;
  4. Kad masa jau ir sacietējusi, ūdens peldē izkausē šokolādi un tai pievieno nedaudz eļļas ar neitrālu garšu (bet bez tā arī var iztikt);
  5. Ņem masu ārā no saldētavas, izliek uz folija vai cepamāpapīra un glazē to ar šokolādi, es to dariju ar otiņu, jo gabaliņi bija pavisam cieti un auksti, es apsmērēju no sākuma vienu pusi un pēc brītiņa kad šokolāde bija sacietējusi arī otru pusi, bet var arī gabaliņus pa vienam likt iekšā izkausētajā šokolādē un ņemt ārā un kārtot uz cepampapīra. Šokolāde sacietēs ļoti ātri jo gabaliņi ir auksti, bet ja grib, tos pēc glazēšanas uz pāris minūtēm var vēlreiz ielikt saldētavā vai ledusskapī.
Advertisements
Tagged , ,

5 thoughts on “Kokosriekstu konfektes jeb homemade bounty

  1. Zane saka:

    Nu tu esi māsters. Es pamēģināju Banānu keksu, man kkas nesanāca, laikam neesmu ar tādām pavāra dotībām! 😀 Respektīvi, viņš vidū nebij aizcepies un likt atpakaļ bija par vēlu.

    • aizcepies tas ir jēls vai parcepies?
      nu katrai krāsnij vispār sava specifika, mana šitā krāsns piem, cep ilgāk nekā rīgas.

    • mēģini vēlreiz, tas kekss ir bāigi garšīgs, tik nākošreiz iedur viducī sērkociņu, un ja ņemot ārā tas ir slapš un ar mīklu virsū, tad jācepj vēl.

      • Zane saka:

        Jā, bija jua labais. Vienīgi vajag noteikti galīgi gatavus banānus, jo man 1 bija pārgatavs pārējie pazaļi, līdz ar to nebija īšti salda. Bet kopumā niansēs jutu, ka esmu uz pareizā ceļa.
        It kā nekas nelipa pie sērkociņa, bet ēdot tomēr bija pajēls. Arī forma man bij par dziļu laikam, vajadzētu garāku un lēzenāku,lai sanāk ideāli.

      • hmm, jā man ir tāda pagara un nevisai dziļa forma. varbūt arī nedaudz vairāk miltus var pievienot..un jā banānus visus pārgatavus, tas dod to medaino garšu 🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: