Šokolādes desa

Image

Brīvdienās pabiju Tallinā, tādēļ izmantoju iespēju un iegādājos deficīta preces – Selgas cepumus un marmelādi 🙂 Tad nu nebija divu domu ko taisīt, saldo desu! Garšīgi!!

Sastāvdaļas: (2vām nelielām desiņām, ja priekšā kāds tusiņš vai liels ēdāju skaits tad droši sastāvdaļas x 2)

  • 270 gr. Selgas cepumu;
  • 100 gr. sviesta;
  • 3 ēd.k. kakao;
  • 75 gr. cukura (3 ēd.k.);
  • 1 ola;
  • 180 gr. marmelādes;
  • 1 ēd.k. stiprā brūnā alkohola (man bija tumšais rums);
  • ja grib klāt var pievienot arī smalku sakapātus riekstus.

Pagatavošana:

  1. Cepumus salauž nelielos gabaliņos;
  2. Sagriež marmelādi mazos gabaliņos;
  3. Katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru un kakao, katliņu noņem no uguns. Masai pievieno sakultu olu un alkoholu, liek atpakaļ uz uguns uz pāris minūtēm un maisa masu līdz tā sabiezē;
  4. Šokolādes masā ber iekšā sadrupinātos cepumus un marmelādi, visu samaisa kopā un uz cepampapīra vai folija veido divus klaipiņus. Klaipiņus satin papīrā, uzliek uz cietas virsmas un liek leduskapī uz pāris stundām (ideāli ja uz nakti) lai sacietē.
Advertisements
Tagged , , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: