Ātrā saldēto ogu kūka

Image

Šī ir tāda katras dienas kūka, vienkārša, kādam darba dienas vakaram pie tējas krūzes. Ja saldētavā aizķērušās kādas saldētas ogas, lieliska iespēja to patukšot. Visslabāk šai kūkai derēs skābēnākas ogas – mellenes, upenes, jāņogas, ķirši, avenes..ja liksiet zemenes, cukuru var arī nedaudz samazināt.

Sastāvdaļas:

  • 130 gr. miltu;
  • 1/2 tējk. sodas;
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • 55 gr. istabas temperatūras sviesta;
  • 145 gr. cukura (6 ēd. k.);
  • 2 tējk. vaniļas cukura (var arī iztikt bez);
  • 1 liela ola;
  • 120 ml. kefīra;
  • 140 gr. saldētas ogas.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 200 grādiem;
  2. Sajauc miltus ar sodu, cepampulveri un sāli;
  3. Citā bļodā sajauc sviestu ar cukuru, līdz masa gaiša un mīksta, pievieno vaniļu un olu, visu kārtīgi ar mikseri sajauc;
  4. Gatavajai masai pievieno pusi miltu, samaisa, tad lej klāt kefīru un atlikušo daļu miltu, visu kārtīgi samaisa;
  5. Lej masu ietaukotā formā un pa virsu kārto saldētās ogas, apkaisa visu ar 2 ēd.k. cukura un liek krāsnī uz 20 – 25 minūtēm, vai kamēr sērkociņš nāk ārā sauss.
Advertisements
Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: