Kartupeļu sacepums jeb gratin dauphinois

Image

Sastāvdaļas: (2 procijas)

  • 6 lieli kartupeļi;
  • 250 ml. saldā krējuma (man kā vienmēr liesais, 7 %);
  • 1 liela ķiploka daiviņa;
  • 125 gr. siers;
  • sāls;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 160 grādiem;
  2. Saldo krējumu sajauc ar smalki sarīvetu ķiploku;
  3. Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs, un kārto seklā ietaukotā cepamtraukā, formas pamatni vienā kārtā izliek ar kartupeļu šķēlītēm, kuras nedaudz pārklāj viena otru, tās apkaisa ar pipariem un sāli, pāri lej daļu saldā krējuma masas un sarīvētu sieru, tad atkal pāri liek kartupeļu škēlītes, sāli, piparus, saldo krējumu un sieru…man sanāca trīs kārtās. Sacepuma pēdējai kārtai jābūt sieram;
  4. Sacepumu liek krāsnī uz apmēram pusotru stundu, kamēr kartupeļi kļūst mīksti un sacepuma virsma ir kļuvusi zeltaini brūna.
Advertisements
Tagged , , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: