Pavasarīgie salāti

Image

Šie salāti tagad būs mani mīļākie salāti, gar-šī-gi! Dārzeņi, vista, grauzdētās mandeles un salātu mērcīte lieliski viens otru papildina.

Sastāvdaļas: ( 2 porcijām)

  • zaļie salāti pēc gaumes (man bija romiešu, frizē un spināti);
  • 150 gr. konservēta kukurūza;
  • neliels kāts selerijas;
  • mazs avokado;
  • 150 gr. ķirštomātiņu;
  • sauja mandeļu skaidiņu;
  • 250 gr. vistas filejas veģetārajā variantā ganeles (vistas filejas marinādei vajadzēs vistas garšvielas, karija, nedaudz eļļas vai sojas mērces, vai var pirkt jau arī gatavu, iemarinētu fileju);

Salātu mērcei:

  • 4 ēd.k. saldās čili mērces;
  • 2 ēd.k. olīveļļas;
  • 1 ēd.k. citrona sulas.

Pagatavošana:

  1. Iemarinē vistu un liek ledusskapī uz pusstundu;
  2. Vistu ar marinādi kārto uz folija un cep cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr tā gatava, ja kalorijas neskaita tad vistu var cept arī uz pannas eļļā;
  3. Tikmēr sagatavo salātus, šķīvjos kārto zaļos salātus, apber ar kukurūzu, smalki sagrieztām selerijas šķēlītēm, uz pusēm pārgrieztiem ķirštomātiņiem un avokado gabaliņiem;
  4. Uz sausas pannas apgrauzdē mandeļu skaidiņas, kamēr tās apbrūnē;
  5. Gatavo mērci sajaucot saldo čili mērci ar eļļu un citrona sulu;
  6. Gatavo vistu nedaudz atdzesē un karto uz salātiem, salātus apkaisa ar grauzdētajām mandelēm un mērci.
Advertisements
Tagged , , , , , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: