Drumstalu mafini

Image

Kam gan negaršo drumstalas, ja vēl no brūnā cukura un kanēļa. Ja mājās ir brūnais cukurs, tad šai receptei neko citu speciālu nevajadzēs

Sastāvdaļas: (8 – 10 mafiniem)

Drumstalām:

  • 115 gr. brūnā cukura (6 ēd.k.);
  • 65 gr. miltu (2 1/2 ēd.k.);
  • 1/2 tējk. kanēļa;
  • šķipsniņa sāls;
  • 30 gr. sviesta.

Mīklai:

  • 60 ml. neitrālas garšas eļļas;
  • 125 gr. miltu (5 ēd.k.);
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1/2 tējk. sodas;
  • 1/2 tējk. kanēļa;
  • šķipsniņa sāls;
  • 125 ml. kefīra, paniņu vai skābā krējuma;
  • 1/2 tējk. citrona sulas;
  • 100 gr. cukura (4 ēd.k);
  • 1 tējk. vaniļas cukura;
  • 1 ola.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem;
  2. Viedo drumstalas, sajauc miltus, brūno cukuru, kanēli, sāli un mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, visu kārtīgi sajauc, lai veidojas drumstalas;
  3. Vienā traukā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli;
  4. Citā traukā sajauc eļļu, kefīru, citrona sulu, cukuru un vaniļas cukuru, visu kārtīgi samaisa, pievieno olu un vēlreiz samaisa. Masu iejauc miltu traukā un visu kārtīgi samaisa;
  5. Iegūto mīklu sadala divās daļās, vienu daļu izdala pa mafinu formiņām, tad uzber pusi no izveidotajām drumstalām, tām pāri otru mīklas daļu, kuru atkal bagātīgi pārkaisa ar drumstalām;
  6. Cep krāsnī 30 – 35 minūtes, kamēr iedurot sērkociņu, tas iznāk arā sauss.
Advertisements
Tagged , , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: