Ātrā šokolādes kūka

Image

Šī kūka ir kā radīta 7dienas vakaram, kad mājās nekā nav un arī līdz veikalam slinkums iet, bet kaut ko garšīgu gribas. Kūka atgādina mitru šokolādes keksu, protams, svinībām šī kūka būs par vienkāršu, bet vakarā pie tējas krūzes pašā laikā!

Sastavdaļas: (23 cm kūkas formai)

  • 150 ml olīveļļa (vai cita eļļa ar neitrālu garšu);
  • 50 gr. kakao;
  • 125 ml. uzvārīta, karsta ūdens;
  • 2 tējk. vaniļas cukura;
  • 125 gr. miltu (5 ēd. k. ar kaudzi);
  • 1/2 tējk. sodas;
  • šķipsniņa sāls;
  • 200 gr. cukura ( 8 ēd.k);
  • 3 olas.

Pagatavošana:

  1. Uzsilda krāsni uz 170 grādiem un ietauko kūkas formu;
  2. Karsto ūdeni sajauc ar kakao un kārtīgi samaisa, līdz veidojas bieza, krēmīga masa, piejauc klāt vaniļas cukuru un liek malā nedaudz atdzist;
  3. Citā traukā sajauc miltus ar sodu un sāli;
  4. Cukuru, eļļu un olas kārtīgi sajauc kopā, līdz veidojas gaiša masa;
  5. Masai pievieno kakao masu un tad iejauc miltu maisījumu, visu kārtīgi kopā sajauc un lej kūkas formā;
  6. Cep minūtes 35 – 40, vai kamēr iedurot sērkociņu, tas iznāk arā ar pāris lipīgām šokolādes drupačām, bet katrā ziņā ne pilnīgi sauss;
  7. Ja vēlas, dekorē ar pūdercukuru.
Advertisements
Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: