Aukstā zupa

Image

Auksto zupu varbūt netaisu milzīgā salā, bet visādi citādi šis ēdiens tiek taisīts un ēsts cauru gadu, tik ļoti man garšo aukstā zupa. Savu recepti esmu atstrādājusi līdz sīkumam. Šī zupa nav priekš maigo auksto zupu cienītājiem, ši ir kārtīga nākošās dienas paģiru zupa!

Sastāvdaļas:

  • litrs kefīra;
  • burciņa marinētas bietes (man garšo kok, arī spilvas ir labas, bet tad jālej klāt vairāk etiķa);
  • viens garais gurķis;
  • dilles;
  • pāris ēd.k. skābā krējuma;
  • vārītas olas (pēc izvēles, var likt, var nē);
  • etiķis (ja ņem spilvas bietes, tad kādas 2 – 3 ēd.k, ja piem. Kok tad mazāk, kādas 1-2 ēd.k., tas jāskatās no tā cik etiķanais un stipras ir marinētās bietes);
  • tējkarote mārrutku;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Kefīram pievieno bietes, sagrieztus gurķus, smalki sakapātas dilles, pievieno 100 ml auksta ūdens, krējumu un visu kārtīgi samaisa;
  2. Tad uz garšu pievieno etiķi, mārutkus un nedaudz piparus;
  3. Pasniedz ar četrās daļās sagrieztu, vārītu olu.
Advertisements
Tagged , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: