Banoffee kūka

Image

Supervienkārša kūka. Visi prasija papildporcijas 🙂

Sastāvdaļas: (25 cm kūkas formai)

  • 250 gr. cepumu (man bija Selga);
  • 75 gr. sviesta;
  • 1 bundžiņa (400 gr.) varīts iebiezinātais piens;
  • 3 lieli banāni;
  • 400 ml. saldā krējuma;
  • 70 gr. melnās šokolādes.

Pagatavošana:

  1. Saberž selgas cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu, liek kūkas formā un izveido kūkas pamatni. Liek ledusskapī nedaudz pastāvēt;
  2. Saputo saldo krējumu (cukuru klāt likt nevajag, jo kūkas pamatne un iebiezinātais piens dos saldumu);
  3. Sķēlītēs sagriež banānu;
  4. Kūkas pamatni ņem ārā un tai virsū smērē vārīto iebiezināto pienu, pa virsu kārto banānu šķēlītes, tad kūku pārsmērē ar saldo krējumu;
  5. Liek liedusskapī vismaz uz pāris stundām un dekorē ar rīvētu šokolādi.
Advertisements
Tagged , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: