Ruma kēkss

Image

Mitrs kēkss ar patīkami neuzbāzīgu garšu.

Sastāvdaļas: (ja kēksu taisa tradicionālajā apaļajā formā, tad sastāvdaļas vajadzētu dubultot)

  • 190 gr. miltu ( 7 1/2 ēd.k. ar kaudzi);
  • šķipsniņa sāls;
  • 1/2 tējk. cepamāpulvera;
  • šķipsniņa sodas;
  • 50 gr. sviesta;
  • 200 gr. cukura ( 8 ēd.k.);
  • 30 ml. ruma (2 ēd.k);
  • 2 olas;
  • 125 ml. kefīra vai paniņu;

Pagatavošana:

  1. Izņem sviestu no ledusskapja, lai tas paliek mīksts;
  2. Uzkarsē krāsni uz 160 grādiem;
  3. Bļodā samaisa miltus ar sodu, cepamo pulveri un sāli;
  4. Citā traukā ar mikseri sajauc sviestu ar cukuru, pievieno rumu un olas un velreiz kārtīgi sajauc;
  5. Masai pievieno miltu maisījumu un kefīru, maisa līdz masa kļūst viendabīga;
  6. Lej masu kēksa formā un liek krāsnī uz minūtēm 45 (ja sastāvdaļas dubultotas kēkss cepsies vismaz stundu), vai kamēr kēkss izcepies un iedurot tajā sērkociņu tas nāk ārā sauss;
  7. Gatavo kēksu atdzesē un liek galdā.
Advertisements
Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: