Sulīgā ābolmaize

Image

Sulīga, mīksta un mitra kūka, ja ir pieejami rabarberi iesaku aizvietot ābolus ar tiem.

Sastāvdaļas:

  • 2 olas;
  • 400 gr. cukura jeb 2 glāzes ( 16 ēd.k.) + 3 ēd. k. pārkaisīšanai;
  • 480 gr. miltu jeb 3 glāzes ( 19 ēd.k);
  • 250 gr. krējuma mīklai + 250 gr. jeb  glāze krējuma pārliešanai;
  • 250 gr. biezpiena vai rikotas;
  • 1 tējk. sodas;
  • ēdamkarote citrona sulas;
  • 25 gr. vanilīna cukura;
  • kanēlis;
  • 1 kg ābolu vai rabarberu.

Pagatavošana:

  1. Sakuļ olas, tām pievieno cukuru, krējumu un biezpienu, visu samaisa;
  2. Masai pievieno miltus, sodu un citrona sulu;
  3. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru un ielej mīklu;
  4. Nomizo ābolus un sagriež daiviņās, vai rabarberus gabaliņos un kārto tos uz mīklas;
  5. Pārlej ar krējuma, cukura, vanilīn cukura maisījumu;
  6. Pāri pārkaisa kanēli;
  7. Cep 190 grādos ābolmaizi 40 minūtes, rabarbermaizi – 30.
Advertisements
Tagged , , ,

One thought on “Sulīgā ābolmaize

  1. Ilva saka:

    Ļoti laba recepte! Milzīgs paldies! 😉

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: