Sulīga, mīksta un mitra kūka, ja ir pieejami rabarberi iesaku aizvietot ābolus ar tiem.
Sastāvdaļas:
- 2 olas;
- 400 gr. cukura jeb 2 glāzes ( 16 ēd.k.) + 3 ēd. k. pārkaisīšanai;
- 480 gr. miltu jeb 3 glāzes ( 19 ēd.k);
- 250 gr. krējuma mīklai + 250 gr. jeb glāze krējuma pārliešanai;
- 250 gr. biezpiena vai rikotas;
- 1 tējk. sodas;
- ēdamkarote citrona sulas;
- 25 gr. vanilīna cukura;
- kanēlis;
- 1 kg ābolu vai rabarberu.
Pagatavošana:
- Sakuļ olas, tām pievieno cukuru, krējumu un biezpienu, visu samaisa;
- Masai pievieno miltus, sodu un citrona sulu;
- Cepešpannu izklāj ar cepampapīru un ielej mīklu;
- Nomizo ābolus un sagriež daiviņās, vai rabarberus gabaliņos un kārto tos uz mīklas;
- Pārlej ar krējuma, cukura, vanilīn cukura maisījumu;
- Pāri pārkaisa kanēli;
- Cep 190 grādos ābolmaizi 40 minūtes, rabarbermaizi – 30.
Ļoti laba recepte! Milzīgs paldies! 😉