Rabarberu drumstalmaize

Image

Garšīga, sulīga un nepārsaldināta – tāda ir šī drumstalmaize.

Sastāvdaļas:

  • 1/2 kg. rabarberu ( man sanāca kādi 5 lieli kāti);
  • 265 gr. cukura ( 11 ēd. k. cukura);
  • 115 gr. sviesta;
  • 2 olas;
  • 165 gr. miltu ( 7 ēd.k.);
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • 80 gr. skābā krējuma.

Drumstalām:

  • 125 gr. miltu ( 5 ēd.k );
  • 4 ēd.k. brūnā cukura;
  • šķipsniņa sāls;
  • 1/2 tējk. kanēļa;
  • 60 gr. sviesta.

Pagatavošana:

  1. Izņem no ledusskapja sviestu (ne to, kas paredzēts drumstalām), lai tas ieņem istabas temperatūru;
  2. Nomizo rabarberus, sagriež centimetru biezos gabaliņos, pārbēr ar 5 ēd.k. cukura un noliek malā, lai tie atsulojas;
  3. Uzkrasē krāsni uz 180 grādiem;
  4. Kad sviests kļuvis mīksts tam pievieno atlikušo cukuru un ar mikseri kārtīgi sakuļ, pievieno olas, pa vienai, un atkal kārtīgi sajauc;
  5. Miltiem klāt pievieno cepamo pulveri un sāli;
  6. Pusi no miltu masas pievieno gatavajai masai, kārtīgi samaisa, tad piejauc krējumu, samaisa un tad pievieno atlikušo miltu masu, mīklai jābūt ķēpīgai;
  7. Rabarberiem nolej nost kādas 2 ēd. k. šķidruma;
  8. Gatavo drumstalas, miltus sajauc ar cukuru, kanēli un sāli un klāt mazos gabaliņos iegriež tikko no ledusskapja izņemtu sviestu, jauc kopā masu līdz veidojas drumstalas;
  9. Cepamo formu ( man bija 20 x 30 cm forma) izklāj ar cepamo papīru un pilda tajā gatavo mīklu, visu kārtīgi nolīdzina un ber virsu rabarberus ar atlikušo sulu, pa virsu pārkaisa drumstalas;
  10. Cep 50 – 60 minūtes, vai līdz drumstalmaize kļuvusi zeltaina.
Advertisements
Tagged , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: