Banānmaize

Image

Man bieži mājās ir banāni un šad tad tie pārgatavojas un tad ir jāmeklē veids kā tos likvidēt 🙂 šī banānmaize ir ļoti vienkārši, un visas nepieciešamās sastāvdaļas parasti  jau ir mājās. Banānmaize ir mīksta, pufīga ar izteiktu banānu garšu.

Sastāvdaļas:

  • 125 gr. ( 5 ēd.k. ar kaudzi) miltu;
  • 125 gr. sviesta istabas temperatūrā vai vienkārši izkausēta;
  • 125 gr.  ( 5 ēd.k.) cukura ( man bija brūnais, bet tik pat labi var ņemt balto);
  • 2 pārgatavojušies banāni;
  • 2 olas;
  • 2 tējk. cepamais pulveris.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem;
  2. Sviestu sajauc ar cukuru, kārtīgi sakuļ;
  3. Saspaida banānus (es to daru ar rokām, var izmantot arī stampiņu) un pievieno sviesta/cukura masai, visu kārtīgi ar mikseri sajauc kopā, pievieno olas;
  4. Miltiem pievieno cepamo pulveri un masu jauc klāt pārējam;
  5. Pilda ietaukotā cepamtraukā  un cep 35 – 45 minūtes, vai līdz banānmaize kļūst zeltaini brūna.
Advertisements
Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: