Balzamiko kartupelīši

Image

Balzamiko izteiktā garša cepot pazūd, toties kartupeļi kļūst kraukšķīgi un iegūst patīkami saldenskābu garšu.

Sastāvdaļas:

  • 250 gr. mazu jauno kartupelīšu;
  • pāris daiviņas ķiploku;
  • 4 ēd. k.  balzametiķa;
  • 2 ēd.k. ūdens;
  • 2 ēd.k. olīveļļas;
  • pipari;
  • sāls.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 200 grādiem;
  2. Nomizo ķiplokdaiviņas;
  3. Nomazgā kartupeļus un kārto cepamtraukā, starp kartupeļiem saliek ķiploka daiviņas. Visu pārkaisa ar pipariem un sāli;
  4. Sajauc balzametiķi, eļļu, ūdeni;
  5. Kartupelīšus nedaudz apslaka ar gatavo mērcīti, liek krāsnī, pēc minūtēm 20, kartupeļiem pārlej atlikušo mērcīti un cep kamēr tie kļūst zeltaini brūni un ir gatavi.
Advertisements
Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: