Mans ātrais plovs

Image

Zinu jau zinu, ka šis nu galīgi nepretendē uz autentisku plovu, kurš taisīts čuguna katlā, kurā ir gaļa, rozīnes un vispār nav šampinjonu, bet nu šī tādā ātrā variācija darba dienai 🙂

Ja ēd gaļu, ļoti garšīgi būs pievienot arī vistas vai cūkas filejas gabaliņus.

Sastāvdaļas: ( 3 lielām, 4 normālām porcijām)

  • 250 gr. rīsu;
  • liels sīpols;
  • 3 vidēji burkāni;
  • 8 lieli šampinjoni;
  • tējkarote adžikas (ja netīk pikants, tad mazāk);
  • tomātu mērce;
  • eļļa;
  • pētersīļi;
  • sāls;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Vāra rīsus, (kā paskaidrots uz paciņas :));
  2. Pa to laiku, uzkarsē pannā eļļu, sarīvē burkānus, smalki sagriež sīpolu un liek cepties uz pannas, visu apcep, kad sīpoli jau kļuvuši mīksti pievieno lielos gabalos sagrieztus šampinjonus, sāli un piparus. Cep kamēr sēnes gatavas, tad pievieno adžiku, kādas 5 – 7 ēd. karotes tomātu mērces un pacep minūtes 2vas.
  3. Liek klāt izvarītus un nokāstus rīsus, maisa kopā un pārkaisa ar sīki sakapātiem pētersīļiem.
Advertisements
Tagged , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: