Drumstalmaize

Image

Norādītās sastāvdaļas ir liela izmēra drumstalmaizei, bet jā ēdāju vien pāris, droši samaziniet sastāvdaļas uz pusi.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 300 gr. miltu ( 12 ēd.k. ar kaudzi);
  • 1 tējk. cepamais pulveris;
  • 1 tējk. dzeramā soda;
  • 1 tējk. kanēļa;
  • šķipsniņa sāls;
  • 250 gr. istabas temperatūras sviesta;
  • 240 gr. brūnā cukura ( 12 ēd. k.);
  • 1 ēd.k. vaniļas cukura;
  • 3 olas;
  • 250 ml skābā krējuma vai naturālā jogurta.

Drumstalām:

  • 50 gr. miltu ( 2 ēd.k. ar kaudzi);
  • 50 gr. brūnā cukura ( 3 ēd.k.);
  • 1 tējk. kanēļa;
  • 1/2 tējk. muskatrieksta;
  • 60 gr. auksta sviesta, sagriezta mazos gabaliņos;
  • 50 gr. smalki sakapātu riekstu pēc izvēles (man bija mandeles un lazdu rieksti).

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem;
  2. Gatavo drumstalas, jauc kopā visas sastāvdaļas līdz veidojas drumstalas;
  3. Gatavo mīklu, lielā bļodā jauc kopā miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli;
  4. Citā bļodā jauc kopā sviestu, cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa veidojas gaišā krēmā. Pa vienai iemaisa olas un pakāpeniski pievieno miltu maisījumu un krējumu;
  5. Mīklu pilda ar sviestu iezziestā cepamformā un pārkaisa ar drumstalām;
  6. Liek krāsnī un cep minūtes 50 – 60, vai līdz kūkā iedurot kociņu, tas nāk ārā sauss.
Advertisements
Tagged , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: