Baklažānu un cukīnī pīrāgs

Image

Šis sacepums sanāca ļoti garšīgs. Iesaku!

Sastāvdaļas:

  • 2 – 3 kārtainās mīklas plātnītnes;
  • 1 baklažāns;
  • 1 cukīni;
  • pāris ķiploka daiviņas;
  • pesto;
  • pētersīļi;
  • neliels gabaliņš siera ( man bija ementales).

Pagatavošana:

  1. Sagriež baklažānu lielos gabalos, apkaisa ar sāli un noliek malā, lai tie atsulojas uz kādu pussstundu;
  2. Izņem kārtainās mīklas plāksnes un ļauj tām atkust;
  3. Uzkarsē krāsni uz 200 grādiem;
  4. Griež cukīnī lielos gabalos, sarīvē ķiploka daiviņas;
  5. Kad baklažāni atsulojušies, tos kārtīgi nomazgā un pēc tam nosusina;
  6. Baklažānus ar ķiplokiem apcep uz pannas līdz tie kļūst mīksti, tad atsevisķi nedaudz apcep cukīnī, ja nevēlas izmantot eļļu, dārzeņus cep cepeškrāsnī līdz tie ir gandrīz gatavi;
  7. Izklāj cepamformu ar izrulētām mīklas plātnītēm un pāri smērē pesto, virsū kārto baklažānus un tad pāri cukīnī, liek krāsnī un ļauj pīrāgam cepties minūtes 15;
  8. Ņem ārā pīrāgu, apkaisa ar smalki sakapātiem pētersīļiem un sarīvētu sieru un liek atpakaļ krāsnī, līdz siers izkusis un kļūst zeltaini brūns.
Advertisements
Tagged , , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: