Kafijas kēksiņi

Image

Sastāvdaļas: (12 lieliem kēksiņiem)

  • 200 gr. cukura ( 8 ēd.k.);
  • 2 olas;
  • 1 tējk. vaniļas cukura;
  • 225 gr. miltu ( 9 ēd.k. ar kaudzi);
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • 250 ml. kafijas vai saldā krējuma;
  • 2 ēd.k. kakao;
  • 3 ēd.k. stipras kafijas vai kafijas liķiera.

Glazūrai:

  • 60 gr. mīksta sviesta;
  • 1/2 ēd.k. kafijas liķiera;
  • 110 gr. pūdercukura ( 4,5 ēd.k.);
  • 1,5 tējk. šķīstošās kafijas, kas izšķīdināta 1 tējk. karstā ūdens (var iztikt arī bez).

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē uz 170 grādiem;
  2. Miltos iemaisa cepamo pulveri un sāli;
  3. Kafijā vai kafijas liķierī izsķīdina kakao;
  4. Bļodā sakuļ olas, cukuru un vaniļas cukuru, biezā krēmā. Pakāpeniski iemaisa miltus un saldo krējumu. Masu sadala divās vienādās daļās, vienai daļai pievieno izšķīdināto kakao;
  5. Ar karoti pamīšus abas mīklas kārto mafinu formiņās, liek krāsnī uz 20 – 25 minūtēm, vai līdz iedurot irbulīti kēksos tas iznāk ārā sauss;
  6. Gatavo glazūru, bļodā saputo sviestu un kafijas liķieri, pakāpeniski pievieno pūdercukuru;
  7. Atdzesētiem kēksiņiem pāri ziež glazūru, ja vēlās tos rotā ar šķīstošās kafijas spirālīti.
Advertisements
Tagged , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: