Dārzeņu ravioli

Image

Saku uzreiz, šis nebūs ātri, bet toties kāds rezultāts! GARŠĪGI!

Sastāvdaļas: ( 3 lielām vai 4trām normālām porcijām)

Pildījumam:

  • 1 baklažāns;
  • 3 tomāti;
  • 2 ķiplokdaiviņas;
  • 1 mazs sīpols;
  • 1 cukīnī;
  • 1 paprika;
  • 2 ēd.k. tomātu pastas;
  • baziliks, svaigs vai kaltēts;

Mīklai:

  • 400 gr. miltu ( 16. ēd.k. ar kaudzi);
  • 4 olas;
  • 1 ēd.k. ollīveļļas;
  • 1/2 ēd.k. ūdens;
  • 1 tējk. sāls.

Mērcei:

  • 250 ml saldā krējuma ( var parasto, var lieso kafijas krējumu);
  • 80 gr. sarīvēta parmas siera;
  • sāls;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Gatavo mīklu, sakuļ olas ar sāli, eļļu un ūdeni un pievieno miltiem, masu jauc ar rokām, beigās tai ir jābūt viendabīgai stingrai masai, kura nelīp pie rokām, ja tomēr mīkla ir pamīksta, tai pievieno klāt miltus cik nepieciešams. Gatavo mīklu noliek maliņā uz pusstundu;
  2. Sagriež baklažānus ripās un apkaisa ar sāli, noliek malā uz 20 minūtēm, lai tie atsulojas;
  3. Cukīnī, sīpolu, papriku sagriež nelielos gabaliņos;
  4. Blanšē tomātus, ieliek tos verdošā ūdenī uz 2 minūtēm, ņem ārā un novelk tiem miziņu. Tomātus pārgriež uz pusēm, izņem ārā visas sēkliņas un šķidrumu un sagriež tos nelielos gabaliņos;
  5. Baklažānus nomazgā ar ūdeni un nosusina ar papīra dvielīti, sagriež nelielos gabaliņos;
  6. Uz panas, uzkarsētā eļļā liek cepties sīpolus un smalki sakapātus ķiplokus;
  7. Pēc minūtēm 3 liek klāt visus pārejos dārzeņus, tomātu pastu un nedaudz bazilika, visu masu karsē uz lēnas uguns, kādas minūtes 20, līdz masa kļūst salīdzinoši viendabīga;
  8. Mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un ļoti plāni izveltnē, ar cepumu veidnīti vai glāzi izspiež aplīšus ( aptuveni 5 cm diametrā);
  9. Pusei aplīšu centrā pa 1 tējk. saliek gatavo masu, ar otiņu nedaudz apziež maliņas ar ūdeni, virsū liek otru otru aplīti un cieši saspiež tos kopā;
  10. Gatavos ravioli kārto uz virtuves dvielīša un ļauj tiem nedaudz pastāvēt;
  11. Cepeškrāsni sakarsē uz 200 grādiem;
  12. Tikmēr lielā katlā ielej ūdeni ar nedaudz sāls un ļauj tam uzvārīties, katlā pa daļām liek iekšā ravioli un ļauj tiem vārīties 4tras minūtes, ņem ārā ar putu karoti kārto tos ar sviestu ieziestā cepamtraukā, droši var kārtot vienu uz otra un pārlej ar saldo krējumu un sarīvētu parmezānu, sāli un pipariem, cep krāsnī minūtes 20.
Advertisements
Tagged , , , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: