Zemeņu krēma kūka

Image

Ir reizes un ir pasākumi, kad vajag kaut ko īpašu, šī būs lieliska izvēle!

Sastāvdaļas:

Biskvītam:

  • 3 lielas olas;
  • 100 gr. cukura (4 ēd.k.);
  • 100 gr. kviešu miltu (4 ēd.k. ar kaudzi);
  • 2 tējk. cepamā pulvera.

Kūkai:

  • 800 gr. zemeņu + pāris zemenes kūkas rotāšanai;
  • 125 ml. apelsīnu liķiera (man nebija, es izlīdzējos vienkāŗši ar viena apelsīna svaigi spiestu sulu);
  • 8 lielu olu dzeltenumi;
  • 300 ml. sausa baltvīna;
  • 200 gr. (8 ēd.k. cukura);
  • 2  ēd.k. želantīna;
  • 3 ēd.k. citrona sulas;
  • 250 ml. saldā krējuma;
  • 2 ēd.k. pūdercukura;
  • 50 gr. mandeļu plēksnīšu.

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni sakarsē uz 220 grādiem, kūkas veidni (23 cm) ieziež ar sviestu un ieklāj cepampapīru;
  2. Bļodā olas un cukuru strauji sakuļ biezās, krēmīgās putas, līdz apjoms trīškārsojās, pakāpeniski pievieno miltus, kas sajaukti ar cepampulveri. Masu pilda veidnē un liek krāsnī vidējā nodalījumā, cep 8 – 12 minūtes, līdz virsiņa kļuvusi zeltaini brūna. Biskvītu uz 5cām minūtēm atstāj veidnē, tad izgāž ārā un atdzesē vel aptuveni stundu;
  3. Zemenes pārgriež uz pusēm un ber bļodā, aplej tās ar apelsīna liķieri vai vienkāŗši viena apelsīna sulu, ļauj ievilkties kamēr gatavosi pārējo;
  4. Karstā ūdens pelde saputo olu dzeltenumus, vīnu un cukuru. Nepārtraukti maisot karsē, līdz krems manāmi sabiezē (tas var aizņemt laiciņu), noņem no uguns;
  5. Želantīnu ieber citrona sulā, uzbriedina un pievieno olu maisījumam un izšķīdina. Kremu regulāri apmaisa un liek leduskapī, līdz tas pavisam atdzisis;
  6. Krējumu saputo ar pūdercukuru, trešdaļu masas iecilā olu krēmā, pārējo uzglabā ledusskapī;
  7. Zemenes nokāš, šķidrumu saglabā, ogas iemaisa krēmā;
  8. Biskvītu sagriež divās ripās;
  9. Kūkas veidni ieziež ar sviestu un ieklāj tajā vienu biskvīta ripu, kuru apslaka ar pusi zemeņu sulas. Biskvītu pārziež ar zemeņu krēmu un virsū liek otru biskvīta kārtu, kuru apslaka ar atlikušo zemeņu sulu. Veidni pārsedz ar pārtikas plēvi vai foliju un liek ledusskapī uz vismaz 6 stundām;
  10. Noņem kūkas veidnes malas un kūku apziež ar atlikušo putukrējumu, rotā ar mandeļu plēksnītēm un zemenēm.
Advertisements
Tagged , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: