Rikotas pankūkas

DSC_0292 copy

Šis ir īstais ēdiens laiskām Svētdienu brokastīm! Pie pankūkām iesaku pasniegt biezpiena masu un zemeņu zapti, biezpiena masa lieliski nobalansēs zemeņu zaptes saldumu. Ja vēl ir pieejamas svaigas ogas, tad vispār super!

Sastāvdaļas: (3 kārtīgām porcijām)

  • 4 olas;
  • 175 ml. piena;
  • 250 gr. rikotas;
  • 100 gr. miltu (4 ēd.k. ar kaudzi);
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • eļļa cepšanai.

Biezpiena masai:

  • 1 paciņa smalkas struktūras biezpiens;
  • 200 gr. skābā krējuma;
  • 2 ēd.k. cukura.

Pagatavošana:

  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem;
  2. Olu dzeltenumiem pievieno pienu un rikotu, visu sajauc, tad pievieno miltus, kuros iejaukts cepamais pulveris un sāls, visu sajauc viendabīgā masā;
  3. Olu baltumus saputo stingrās putās, bet nepārcenšās, līdz ko baltumi paliek stingri un apgriežot bļodu tie netek ārā, tie ir gatavi;
  4. Olu baltumus uzmanīgi iecilā masā;
  5. Uzkarsē pannā eļļu un kārto pankūkas ar ēdamkaroti uz pannas, cep uz vidējas uguns, kādu minūti no abām pusēm;
  6. Pasniedz kopā ar zemeņu zapti un biezpiena masu.
Advertisements
Tagged , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: