Cepumi ar dzērvenēm un šokolādi

Image

Nu man amats ir rokā, nekas nav labāks par lieliem un mīkstiem cepumiem! Kā reizi vēsos rudens vakaros pie tējas krūzes. Dzērvenes cepumiem piedod tādu patīkamu un atsvaidzinošu garšu.

Sastāvdaļas: (vienai pannai)

  • 100 gr. mīksta istabas temperatūras sviesta;
  • 100 gr. brūnā cukura (6 ēd.k.);
  • 100 gr. baltā cukura ( 4 ēd.k.);
  • 1 ola;
  • 175 gr. miltu (7 ēd.k. ar kaudzi);
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • 100 gr. šokolādes (var likt gan balto, gan piena, gan tumšo. man bija tumšā);
  • 80 gr. žāvētu dzērveņu.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 190 grādiem;
  2. Sviestu saputo ar cukuru un olu. Klāt jauc miltus, kuros iejaukts cepamais pulveris, visu kārtīgi samaisa;
  3. Masā ber iekšā dzērvenes un nelielos gabaliņos sakapātu šokolādi;
  4. Uz cepamās pannas uz kuras izklāts cepamais papīrs ar ēdamkaroti kārto mīklas piciņas, ar diezgan lielu atstarpi, mīklas piciņas nedaudz saplacina;
  5. Cep krāsni 8 – 10 minūtes, galvenais nepārcept, un ņemt cepumus ārā tad, kad tie vel izskatās negatavi, kad tie atdzisīs, tie paliks stingrāki.
Advertisements
Tagged ,

2 thoughts on “Cepumi ar dzērvenēm un šokolādi

  1. Evita saka:

    Oi..man cepumi sapluuda visi kopaa pa to pannu!!!:D

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: