Ābolu un persiku karameles kūka

Image

Kūka sanāca lieliska! Sezonā lieciet ābolus, bet tikpat labi jebkurus svaigos augļus kas pieejami.

Sastāvdaļas: (23 cm kūkas veidnei)

  • 200 gr. miltu (8 ēd.k. ar kaudzi);
  • 180 gr. mīksta sviesta;
  • 300 gr. cukura (12 ēd.k.);
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera;
  • 4 olas;
  • 60 ml auksta ūdens;
  • 3 āboli;
  • 2 persiki;
  • šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

  1. Krāsni uzkarsē uz 180 grādiem;
  2. Nomizo ābolus, sagriež ābolus un persikus šķēlītēs;
  3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli;
  4. 125 gr. sviesta saputo ar 150 gr. cukura (6 ēd.k.), līdz veidojas viendabīga masa, pa vienai iemaisa olas, iegūtajai masai pakāpeniski pievieno miltus;
  5.  Ietauko cepamo formu un noliek to malā. Atlikušo cukuru ieber katliņā un sajauc ar ūdeni, masu uz mērenas uguns izkausē, tad turpina to karsēt, regulāri maisot, cukurs uzsūks visu ūdeni un pārtaps baltā stingrā masā. Turpiniet masu karsēt līdz tā atkal izkusīs un kļūs zeltaini brūna. Gatavo karameli ātri lej formā un ātri izlīdzina;
  6. Izkausē atlikušo sviestu un pārlej to pāri karamelei, virsū kārto augļus, kurus pārlej ar gatavo mīklu;
  7. Cep cepeškrāsnī minūtes 35 – 40 vai līdz mīkla vairs nepielīp pie tajā iedurtā sērkociņa;
  8. Kūku atdzesē minūtes 10, pēc tam to izgāž uz šķīvja. Kūku var pasniegt gan siltu, gan atdzisušu. Man kūka visslabāk garšoja nākamajā dienā!
Advertisements
Tagged , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: