Šokolādes mafini

Image

Sastāvdaļas:

  • 200 gr. miltu (8 ēd.k. ar kaudzi);
  • 1/2 tējk. sodas;
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • 2 olas;
  • 180 ml. kefīra;
  • 125 gr. cukura (5 ēd.k.);
  • 120 ml. neitrālas garšas eļļas (vīnogu kauliņu vai neitrālas olīvu eļļas);
  • 2 kārtīgas ēd.k. kakao;
  • šķipsniņa sāls.

Glazūrai:

  • 40 gr. piena šokolādes;
  • 60 g. mīksta sviesta;
  • 1 tējk. vaniļas cukura;
  • 2 tējk. piena;
  • 1 un 1/2  ēd.k. pūdercukura.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 190 grādiem;
  2. Bļodā sajauc olas, eļļu un kefīru;
  3. Citā bļodā sajauc pārējas sastāvdaļas;
  4. Šķidrās sastāvdaļas sajauc kopā ar sausajām un uzmanīgi samaisa;
  5. Pilda masu formiņās un cep minūtes 15, vai līdz mafinā iedurot kociņu pie tā nelīp mīkla;
  6. Gatavo glazūru, izkausē šokolādi un klāt piejauc pārējas sastāvdaļas, kārtīgi saputo. Glazūru smērē uz mafiniem kad tie atdzisuši.
Advertisements
Tagged , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: