Vistas salāti

DSC_0581 copy copy copy

Šie salāti pašlaik man ir topā. Vista, mandeļu skaidiņas un saldā čilli mērce veido dievīgu salikumu. Veģetārajā variantā vistas vietā lieku klāt garneles. Iesaku!

Sastāvdaļas: (1 lielai vai 2 nelielām porcijām)

  • zaļo salātu mix ( man bija rukola, romiešu salāti un ozollapu salāti);
  • 1 liela vistas fileja;
  • ķirštomātiņi;
  • sauja mandeļu skaidiņu;
  • saldā čilli mērce;
  • eļļa;
  • citrons.

Vistas marinādei:

  • var izmantot medu un sinepes vai kariju un sojas mērci, var arī medu jaukt ar sojas mērci, tas vairāk pēc tā kas mājās un kas garšo, vistu var arī cept tāpat ar eļļu, sāli un pipariem.

Pagatavošana:

  1. Kādu laiku pirms, iemarinē vistu (jo ilgāk vista marinēsies jo izteiktāka būs garša), es parasti izmantoju medus un sinepju marinādi, noslogoju fileju un lieku ledusskapī;
  2. Uz sausas pannas apgrauzdē mandeļu skaidiņas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas;
  3. Vistu ar nelielu daļu marinādes cepu cepeškrāsnī 190 grādos, folijā. Tie kas kalorijas neskaita to var droši darīt arī uz pannas, un ar eļļu;
  4. Gatavo salātu mērci, 4 ēd.k. saldās čilli mērces sajauc ar 2 ēd.k. eļļas (labāk lai eļļai nav izteiktas garšas) un 2 ēd.k. citrona sulas. Visu kārtīgi sajauc;
  5. Uz šķīvja kārto salātus, uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus un vistu. Salātus aplej ar mērcīti un pa virsu pārber mandeļu skaidiņas.
Advertisements
Tagged , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: