Pupiņu pīrāgs

Image

Ja garšo pupiņas, ir vērts pamēģināt.

Sastāvdaļas:

Mīklai

  • 125 gr. miltu (5 ēd.k. ar kaudzi);
  • 1 ola;
  • 80 gr. sviesta;
  • 100 ml. ūdens;
  • sāls.

Virskārtai

  • 1 liels vai 2vi mazi sīpoli;
  • 1 liels burkāns;
  • 1 bundžiņa konservētu balto pupu;
  • 1 selerijas kāts;
  • 1/2 tējk. sinepes;
  • 1 ēd.k. sojas mērce;
  • buljona kubiņš;
  • eļļa;
  • 1 ēd.k. oregano;
  • sezama sēkliņas.

Pagatavošana:

  1. Gatavo mīklu, lielā bļodā ieber miltus, to vidū izveido nelielu bedrīti, kurā ieber olu, mīkstu sviestu un sāli, visu uzmanīgi samaisa un lēnām lej klāt ūdeni. No mīklas izveido bumbu un ietin to papīrā vai plēvē un ieliek ledusskapī neduadz pastāvēt;
  2. Burkānu un seleriju sagriež gabalos, liek vārīties ūdenī, kurā iemests buljona kubiņš. Vāra līdz dārzeņi mīksti;
  3. Nelielu saujiņu pupu noliek malā, pārējās ar burkāniem, seleriju un 2 ēd.k. pāripalikušā buljona liek blenderī, klāt pievieno sinepes, sojas mērci, 1 ēd.k. ollīveļļu, visu kārtīgi samaļ. Gatavajai masai pievieno atliktās veselās pupiņas;
  4. Smalki sakapātus sīpolus apcep eļļā un pārkaisa ar oregano;
  5. Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem;
  6. Mīklu ieklāj ietaukotā cepamformā un kārtīgi nolīzina, pāri klāj ceptos sīpolus, tos savukārt pārklāj ar pupiņu masu. Visu pārkaisa ar sezama sēklīņām un liek krāsnī uz 30 minūtēm. Ja pīrāga augšiņā pārāk sacepusies, cepamajai formai pāri var pārlikt foliju.
Advertisements
Tagged , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: