Tiramisu

DSC_0657 copy

Ātri un vienkārši.

Sastāvdaļas: (6 porcijām)

  • 3 olu dzeltenumi;
  • 2 olu baltumi;
  • 75 gr. cukura (3 ēd.k.);
  • 250 gr. maskarpones siers ( ja maskarpones siera nav pa rokai, esmu taisījusi arī ar saputotu saldo krējumu un svaigo sieru (pusi uz pusi), nebija ne vainas);
  • 150 gr. cepumu dāmu pirkstiņu (man sanāca 18 cepumi);
  • 250 ml. stipras kafijas;
  • 2 ēd.k. kafijas liķiera vai 1 ēd.k. brūnā alkohola;
  • 70 gr. sarīvētas piena šokolādes;
  • 1  ēd.k. kakao.

Pagatavošana:

  1. Sakuļ olu dzeltenumus un cukuru gaišās, krēmīgās putās, iemaisa maskarponi;
  2. Olu baltumus un mazu šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās, iecilā maskarpones maisījumu;
  3. Ņem dziļu trauku (man bija aptuveni 16 cm x 16 cm). Ņem trešdaļu dāmu pirkstiņu ( 6 cepumus) iemērc kafijā, kurai pievienots alkohols un kārto traukā, pāri klāj trešdaļu maskarpones masu, kuru pārkaisa ar trešdaļu sarīvetas šokolādes, tā turpina vēl 2vas kārtas. Virskārtu pārkaisa ar kakao un liek trauku leduskapī uz vismaz 12 stundām.
Advertisements
Tagged , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: