Sīpolu tarte

Image

Tarte nav sarežģīta, tikai nedaudz darbietilpīga. Iesaku pamēģināt!

Sastāvdaļas: (man bija 18 cm forma, bet var ņemt arī lielāka diametra formas, tad vienkārši tarte sanāks plānāka)

Mīklai:

  • 175 gr. miltu (7 ēd.k. ar kaudzi);
  • 90 gr. sviesta;
  • apm. 3 ēd.k. auksta ūdens;

Pildījumam:

  • 40 gr. sviesta;
  • 600 gr. sīpolu (kādi 5 normāla lieluma sīpoli);
  • 2 olas;
  • 100 gr. saldā krējuma (man bija liesais kafijas krējums);
  • 200 gr. izteiktas garšas siera (man bija čedaras siers);
  • neliels gabaliņš cietā siera;
  • sāls;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Gatavo mīklu, bļodā ieber miltus un tajos ar rokām iestrādā sviestu, pielej ūdeni. Mīklai jābūt mīkstai un viendabīgai. Mīklu ietin plēvē vai papīrā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm;
  2. Sīpolus sagriež plānās šķēlītēs un liek katlā kurā izkausēts sviests. Sīpolus, bieži apmaisot uz mērenas uguns karsē aptuveni 30 minūtes, līdz tie karamelizējušies;
  3. Uzkarsē krāsni uz 220 grādiem;
  4. Cepamformā ieklāj mīklu un ar pirkstu galiem izlīdzina pa visu formu, pīrāgam jāizveido arī maliņas, lai pildījums netecētu ārā. Mīklu sadursta ar dakšīņu un liek krāsnī uz 15 – 20 minūtēm;
  5. Mīklas pamatni ņem ārā no krāsns un noregulē to uz 190 grādiem;
  6. Sakuļ olas, tām pievieno saldo krējumu, sarīvētu sieru, piparus un sāli, visu rūpīgi samaisa;
  7. Masai jauc klāt sīpolus un to pilda mīklas pamatnē, pārkaisot to ar sarīvētu cieto sieru. Liek krāsnī uz 15 – 20 minūtēm, vai līdz pildījums sabiezē un tartes virsma kļūst zeltaini brūna;
  8. Var ēst gan siltu, gan atdzisušu.
Advertisements
Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: