Ķirbju drumstalmafini ar krēmsiera pildījumu

Image

Šis noteikti ir pēdējā laika labākais atklājums. Dievīgi mafini, kuri kūst mutē. Garšos pat ķirbju neēdājiem, garantēju un iesaku!

Sastāvdaļas: (12 lieliem mafiniem)

Mafinu mīklai:

  • aptuveni 300 gr. ķirbja (no tā būtu jāsanāk aptuveni 200 ml. ķirbja biezeņa, ja nav mērtrauka, tad aptuveni 13 ēd.k.) (Ja gadās uztaisīt vairāk biezeņa, to var salikt plastmasas trauciņā un glabāt saldētavā, un izmantot to pēc tam kādā citā reizē);
  • 185 gr. miltu (7 ar 1/2 ēd.k. ar kaudzi);
  • 2 olas;
  • 165 gr. cukura (6 ar 1/2 ēd.k.);
  • 125 ml eļļas (7 ar 1/2 ēd.k.);
  • 1/2 tējk. kanēļa;
  • 1/2 tējk. sodas;
  • šķipsniņa muskatrieksta;
  • škipsniņa smaržīgo piparu;
  • šķipsniņa maltu krustnagliņu (var arī nebūt);
  • šķipsniņa sāls.

Pildījumam:

  • 100 gr. svaigā krēmsiera ( man bija liesais Philadelphia);
  • 60 gr. pūdercukura (4 ēd.k.);

Drumsatām:

  • 50 gr. cukura ( 2ēd.k., ja ir, var likt brūno cukuru);
  • 2 ēd.k. ar kaudzi miltu;
  • 1/2 tējk. kanēļa;
  • 30 gr. auksta sviesta.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem;
  2. Sagriež ķirbi šķēlēs un liek krāsnī uz cepampapīra, lai tas cepas aptuveni 45 minūtes, vai līdz tā mīkstums kļuvis mīksts. Ņem ārā no krāsns, nedaudz atdzesē;
  3. Sagatavo pildījumu, krēmsieru kārtīgi sajauc ar cukuru un liek ledusskapī;
  4. Bļodā sajauc miltus, kanēli, muskatriekstus, smaržīgos piparus, krustnagliņas, sodu un sāli;
  5. Ķirbjiem noņem mizu, mīkstumu vai nu sablenderē vai ar stampiņu kārtīgi saspaida;
  6. Bļodā jauc kopā olas, cukuru, eļļu un ķirbju biezeni, visu kārtīgi sajauc kopā un masai uzmanīgi pievieno miltu maisījumu;
  7. Gatavo drumstalas, visu sajauc kopā un ar pirkstiem veido drupačas, ja drupačas neveidojas var pievienot vairāk sviesta;
  8. No sākuma, mafinu formiņās pilda mīklu, bet tikai tik daudz lai nosegtu apakšu, tad liek kārtīgu tējkaroti krēmsiera masas ( pildījumam jābūt pēc iespējās zemāk, lai tas nenāktu uz augšu cepšanas periodā) pa virsu pilda mīklu, kuru apkaisa ar drumstalām;
  9. Mafinu cep aptuveni 20 minūtes, vai līdz tam kad iedurot mafinā sērkociņu tas nāk ārā sauss.
Advertisements
Tagged , , ,

3 thoughts on “Ķirbju drumstalmafini ar krēmsiera pildījumu

  1. Evija saka:

    Cepu šos mafinus, bet viss krēmsiers iztecēja 😦
    Cik grādos vispār jācepj? 180?

  2. Jā, pirmajā punktā ir tie 180 🙂 Hmm, bet dīvaini, man nevienam pašam nav iztecējis..varbūt vajadzēja nedaudz vairāk ielikt mīklu apakšējai kārtai..

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: