Skābi asā dārzeņu zupa

DSC_0842

Forša un vienkārša zupiņa, iedvesmojoties no Gan Bei.

Sastāvdaļas: (3 porcijām)

  • 1 liels burkāns;
  • neliels gabaliņš kāposta (man bija sarkanais, bet tik pat labi var būt parastais vai ķīnas);
  • pāris šampinjoni;
  • pāris loki;
  • 1 zaļais čilli pipars;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • neliels ingvera gabaliņš;
  • sojas mērce;
  • 2 ēd.k. kukurūzas cietes (var izmantot arī kartupeļu cieti);
  • 1/2 tējk. cukura;
  • sāls;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Burkānus sagriež mazos salmiņos, kāpostu plānās šķēlītēs, šampinjonus neliels gabaliņos, ingveru un kiploku sarīvē, sakapā lociņus un čillī piparam izņem sēkliņas un sagriež to četros gabalos;
  2. Pannā uzkarsē eļļu un liek iekšā čillī piparu, piparu apcep un ņem to ārā no eļļas un met ārā (zupai ir vajadzīga tikai čillī garša, ne tā gabaliņi. Ja nepatīk ļoti ass, var likt tikai pusi čillī pipara). Uz pannas kurā cepās čillī liek virsū ingveru, ķiploku, pusi lociņus, burkānus, šampinjonus un kāpostus, visu cep pāris minūtes, līdz dārzeņi ir pusgatavi, vel kraukšīgi;
  3. Dārzeņus pārliek katliņā, tiem virsū lej apmēram 750 ml. ūdens (tas gan uz aci un kā pašiem patīk, biezāka vai šķidrāka zupa). Klāt lej sojas mērci (man sanāca kādas 5 ēd.k., bet tas arī uz gaumi, var vairāk, var mazāk, to pēc garšas) un pievieno cukuru;
  4. Cieti izšķīdina nelielā aukstā ūdens daudzumā un lej klāt zupai kārtīgi maisot un vāra līdz zupa sarecē (cietes daudzums arī variabls, var likt arī droši vairāk, ja liekas, ka zupa nav pietiekami sarcējusi);
  5. Pievieno piparus, sāli ja vēlas, un visu rotā ar lociņiem.
Advertisements
Tagged , , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: