Kanēļa kēkss

Image

Ir reizes kad gribas izcept kaut ko garšīgu, vieglu un galvenais, no mājās atrodamajām sastāvdaļām.

Sastāvdaļas:

  • 285 gr. miltu (11 ēd.k. ar kaudzi);
  • 150 gr. baltā cukura ( 7 ēd.k.);
  • 1 ēd.k. vaniļas cukura;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 tējk. sodas;
  • sķipsniņa sāls;
  • 2 olas;
  • 70 ml. eļļas (10 ēd.k.) var ņemt arī 70. gr. kausēta sviesta;
  • 250 ml. kefīra (var būt arī paniņas, naturālais jogurts vai liess krējums)
  • 120 gr. brūnā cukura (6 ēd.k.);
  • 2 tējk. kanēļa.

Pagatavošana: 

  1. Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem;
  2. Eļļu, balto un vaniļas cukuru kārtīgi sakuļ kopā, pievieno olas un turpina jaukt kopā, kamēr masa ir viegla un gaisīga. Masai pievieno kefīru;
  3. Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli, tad masu rūpīgi iemaisa otrā;
  4. Brūno cukuru sajauc kopā ar kanēli;
  5. Pusi mīklas lej ietaukotā veidnē, pa virsu saber 2/3 brūnā cukura/kanēļa maisījumu, pāri lej otru pusi mīklas un visu pārber ar atlikušo cukura/kanēļa maisījumu;
  6. Kēksu cep 50 – 60 minūtes, vai līdz iedurtais kociņš nāk ārā sauss.
Advertisements
Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: