Melleņu drumstalmaize

DSC_0718

Melleņu vietā droši var likt arī citas saldētas ogas.

Veidnes izmēram aptuveni 22 x 33 cm. Man bildē mazā porcija, kur visas sastāvdaļas uz pusi samazinātas.

Sastāvdaļas:

  • 200 gr. cukura (8 ēd.k);
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 385. gr. miltu (16 ēd.k. ar kaudzi);
  • 220 gr. sviesta;
  • 1 ola;
  • šķipsniņa sāls;
  • 250 gr. saldētu melleņu (bet vispār jāskatās uz aci un pēc gaumes, vai gribas tādu biezāku ogu kārtu, vai tieši otrādi);
  • 100 gr. cukura (4 ēd.k.);
  • 2 tējk. svaigi spiestas citrona sulas.
  • 3 tējk. kartupeļu vai kukurūzas cietes.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 190 grādiem;
  2. Vienā bļodā sajauc kopā 200 gr. cukura, miltus, cepamo pulveri un sāli.  Masai pievieno olu un nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu, masa būs drupačaina. Pusi masas pilda ietaukotā veidnē un to sapresē viendabīgā pamatnē;
  3. Citā traukā sajauc kopā 100 gr. cukuru, cieti un citrona sulu, visam klāt pievieno mellenes.  Masu kārto pāri sagatavotajai pamatnei, visu pārber ar pāripalikušo drupaču mīklu;
  4. Cep krāsni minūtes 40, vai līdz drumstalmaizes augšiņa ir zeltaini brūna.
Advertisements
Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: