Spinātu, puravu un siera pīrāgs

Image

Ir garšīgs gan silts, gan auksts. Es pasniedzu šo pīrāgu ar zaļajiem salātiem.

Pirāga veidnes izmērs 23 cm.

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

  • 175 gr. miltu (7 ēd.k. ar kaudzi);
  • 90 gr. sviesta;
  • 2 ēd.k. auksta ūdens.

Pildījumam:

  • 30 gr. sviesta;
  • 175 gr. purava;
  • 250 gr. svaigu spinātu;
  • 2 olas;
  • 150 ml. bieza krējuma;
  • 150 ml. piena;
  • 100 gr. siera;
  • sāls;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Gatavo pamatni, bļodā ieber miltus un ar pirkstiem iestrādā sviestu, pielej ūdeni. Jāveidojas mīkstai mīklai, ja vajag var pievienot vel ūdeni. Mīklu ietin plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm;
  2. Uzkarsē krāsni uz 220 grādiem;
  3. Mīklu izliek uz miltiem apkaisītas darba virsmas un izveltnē, liek iekšā veidnē un kārtīgi sadursta ar dakšīņu;
  4. Pamatni like cepeškrāsnī  un cep 15 – 20 minūtes;
  5. Pēc tam krāsni samazina temperatūru uz 180 grādiem;
  6. Gatavo pildījumu: pannā izkausē sviestu un ber klāt plānās šķēlītēs sagrieztu puravu, cep uz lielas uguns kādas 5 minūtes, līdz puravi kļūst zeltaini brūni. Pievieno saplūkātus spinātus  un cep visu kamēr masa manāmi saplakusi. Masu pilda uz pamatnes;
  7. Bļodā sajauc olas, pienu, krējumu, sarīvētu sieru, nedaudz sāls un piparu. Visu masu lej pāri pīrāgam;
  8. Veidni liek krāsnī un cep pīrāgu apmēram 25 minūtes, vai līdz pildījums kļuvis zeltaini brūns.
Tagots , , ,

2 thoughts on “Spinātu, puravu un siera pīrāgs

  1. Dodo saka:

    sanāca ļoti labs un gards. Šāds pīrāgs tagad būs arī manu ikdienas un svētku ēdienu topā!!! Iekšā var likt itin visu.. Šoreiz klāt pieliku arī kale un krējuma vietā izmantoju grieķu jogurtu (cita nekā nebija). Pamatni taisīju no rudzu miltiem. Nakošajam pīrāgam ideja ir kale ar lasi 🙂 paldies par iedvesmu!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: